dilluns, 21 de setembre del 2009

Sindicatura de Comptes de Catalunya

De què serveix?

La Sindicatura de Comptes de Catalunya és la institució encarregada de fiscalitzar la gestió econòmica, financera i comptable del sector públic català. Aquesta és una institució estatutària creada com a tal el 5 de març de 1984 per la Llei de la Sindicatura de Comptes. Els seus orígens a Catalunya es remunten al segle XIII, quan el General de Catalunya va instituir els "oïdors de comptes" amb la funció expressa de controlar la gestió dels cabals públics. D'aquí neix el concepte de “retre comptes", una exigència imprescindible quan afecta els administradors dels recursos de la comunitat. (Segons fons del seu propi web)

La realitat és que no serveix per una merda. Resulta que ara ha sortit a la llum pública que aquests Srs. havien fet constar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Bcn que hi havia irregularitats en els comptes del Palau de la Música.
I per què ningú no en va fer cas? Per què no van actuar ells posant una denuncia pels fets? Em recorden als de CiU. Ja us ho deia jo fa uns dies. Jo t'ho explico, eh! Però tu si vols denuncia-ho.
Això mateix és el que s'ha trobat el grup Espinelves Viu quan han sol·licitat a aquest organisme pels comptes de l'Ajuntament. En una nota tramesa al impulsor del recurs, li feien constar que ja tenien constància de l'afer però, que si continuaven (l'Ajuntament) amb la negativa de facilitar la comptabilitat al grup de l'oposició, que presentessin un contenciós administratiu contra l'Ajuntament. Una sàbia solució que ja sabien abans de presentar-los el dossier amb la informació. Per tant, em reitero. De què serveix aquest organisme? La meva resposta. Per col·locar quatre amics més a la poltrona...