diumenge, 20 de setembre del 2009

MMVV '09

Una nova edició d'aquest Mercat de la Música Viva de Vic que tornarà a passar sense pena ni glòria. Aquest any sense la nostra presencia als escenaris del carrer ens hem pogut dedicar a voltar i escoltar les joies 'vives' que sonaven pel casc antic amb el mercat alternatiu. Els escenaris professionals cada dia més tancats als promotors i especialistes del 'mundillo'. Vaja, per que puguin venir quatre dies a Vic, omplir hotels i donar negoci a la restauració i la prostitució.
Em fa fàstic veure que fins i tot es crea un escenari per la integració. Aneu a la merda amb la puta integració! N'estic tip! Que voleu que hi faci... Ja n'hi ha prou de tanta hipocresia. La música és per tothom, no? Doncs per què es té que programar un escenari explícit?
Escoltant un parell de temes d'en Marc Puigdomènech, feia una crida a la organització del mercat per què tornessin als origens. Aquest any ni l'alternativa In-Victro havia funcionat. Recordo l'edició passada que l'oferta era més rica per part d'aquest col·lectiu que no pas pel propi mercat. Escoltant en Marc amb el seu discurs reivindicatiu em va venir a la memoria la primera edició. La recordo com una edició amb més de dos-cents concerts, deu o dotze escenaris, gratuitat absoluta, etc. Segur que hi havia molta palla pero, de ben segur que era una edició més viva que l'actual.
Polititzant la cultura no s'aconsegueix que sigui més rica, encara que no els hi deu importar gaire. La feina ja la varen fa anys enrera. Ara a viure del 'cuento'.