dijous, 1 de novembre del 2007

L'AVE i altres sense nom.

No es pot dir res que no se sàpiga. Gairebé tot ha estat escrit, malgrat això encara hi vull donar la meva opinió dels fets.
És completament inadmisible que una infrastructura tant important per la mobilitat del país arribi de la manera que ho està fent a la capital catalana. Ja no solsament pels esborancs, 'xapusses' i traçats errats, sinó per que com pot ser, que un tren que va arribar fa quinze anys a Sevilla, arribi aquí a menor velocitat. Ja no la mateixa, inferior. Amb els avanços tècnics d'avui dia, en l'era de la informàtica, de l'internet, de l'electrònica, etc. resulta que arribarà a 300 km/h quan els dispositius de seguretat hi donin via lliure. En quinze anys no hem estat capaços de fer un transport encara més àgil? Per fer-s'ho mirar.
A qui li interessa que la gran estació de l'AVE de Bcn estigui a Sants? Segurament a algú, com va passar a l'Ajuntament de Vic, que s'anaven treient els aparcaments gratuits de la ciutat mentre el regidor d'urbanisme es comprava un aparcament subterrani.
Està clar que, una vegada més, el govern ha volgut guanyar vots a base de inauguracions a darrera hora. En el cas de Bcn els hi ha sortit malament. Potser el famós dèficit d'insfrastructures només el veiem aquí per que és on el patim. Per la resta de l'estat encara som aquella comunitat rebel que volem fotre a tots el espanyols. Arribarà abans l'AVE a Màlaga, Valladolid i València que no pas a Bcn però de cara a fora encara estarem igual de malvistos.
Aquesta setmana santa passada em vaig tindre que escoltar, elogiant el fet que en una estació molt cèntrica del metro de Madrid es pogués facturar l'equipatge abans d'arribar a l'aeroport, que, "los catalanes sois muy envidiosos y en poco tiempo lo tendreis". Al voler millorar se'n diu enveja....