diumenge, 25 d’abril del 2010

Sant Jordi descafeinat

Som molts els que reclamem que la diada de Sant Jordi sigui considerada com a festiva en el nostre país i supleixi la tant nostrada Diada Nacional de l'11 de setembre.
Sant Jordi ens representa a tots. D'esquerres, de centre, de dreta, creients, agnòstics, beats, ateus, gais, lesbianes, demòcrates, apolítics, liberals, etc. En definitiva costaria trobar algú que no cel·lebri Sant jordi.
Ara bé, estem convertint un esdeveniment de color amb un mercadeig de roses i llibres. Molts direu, però no és pas d'aquest any. Cert. El que passa és que com que no s'ha sabut regular un fet com aquest, ens estem carregant la festa. És usual trobar parades de roses (les que més abunden) per tot arreu. Cantonades, sota porxos, carrers transitats, rotondes, i un llarg etc. Aquesta és la preocupació. Em donat llibertat absoluta per que qui vulgui, munti una carpa, una taula i a vendre. Aquest extrem és tant gran que fins i tot a la benzinera, al costat del pà calent de cada dia, t'hi trobes roses a dos euros amb cinquanta.
No Srs., no. La diada de Sant Jordi ha de ser festiva. Ha de ser la jornada aquella per gaudir de la parella anant a donar la volta per les places de les nostres viles. per gaudir del color que ens donen les flors i les parades dels llibres amb el sol de la primavera. Ha de ser una fira pels professionals del sector. Els llibreters que prou feina tenen a vendre tot l'any han de fer el seu particular agost. Els floristes han de poder fer bé la seva feina sense la competència deslleial que es troben a cada cantonada. No hi posem excepcions, sinó la fotarem al pal. Els llibres pels llibreters i les roses pels floristes. Els nens/es de les escoles que s'inventin un altre activitat. Que els polítics facin campanya sense podrir la festa (què pinten amb les seves paradetes venen roses?). I, sobretot, totes aquestes paradetes de rotonda i altres punts de venda deslleials, si us plau, que desapareguin. Per molt color que puguin donar, no ens ajuden a fer festa. Ens ajuden a aigualir-la i desprestijiar-la, ja que portem un festa del poble, una vegada més, a l'enriquiment per compte al·liè de les butxaques de quatre aprofitats.