dimarts, 8 de desembre del 2009

Mercat 'Medieval' Vic 2009

Ahir vàrem anar a donar-hi una volteta. Crec que el vam poder recorrer tot. No hi ha sorpreses. No hi ha novetats. No hi ha al·licients nous. Els qui l'hem vist a néixer i créixer segurament ens passa el mateix. Lluny d'aquelles edicions que el mercat estava molt ben guarnit, parades engalanades, personatges d'època, carrers disfressats per embadalir a actòctons i foranis, l'edició d'aquest any he trobat que s'assimilava més a un mercadeig de menjar per satisfer estómacs famèlics.
No m'agrada que la única condició per ser medieval sigui que els firaires portin quatre gasses a sobre simulant vestits d'època. El mercat medieval ha perdut el toc màgic que tenien els carrers del nucli antic i és una extensió, en el mes de desembre, del mercat del ram.
El negoci està garantit. La magia no.

1 comentari:

Jordi Pamplona ha dit...

Bona nit senyor MIKI!!!

No puc pas portar-te la contraria amb aquest tema eh? Justament comentavem el mateix a casa nostra. Em sembla que la única cosa que val a la ciutat dels Sants és el valor Numèric de dir quanta gent hi ha passat.
Si només ens fixem en el valor numèric, el mercat ha estat un èxit, però si ens fixem en la qualitat i en el tema medieval, per mi ha estat un fracàs...ai he dit la paraula que a Vic també sembla prohibida perquè organitzin lo que organitzin sempre només veuen l'èxit i no tenen esperit crític.
Bon article i una abraçada per la gent d'Espinelves que si no canvien les previsions la setmana vinent, tindreu NEU.
Una abraçada!!!