dilluns, 23 de novembre del 2009

El sistema electoral català

Ara, a correcuita, ens hem enrecordat que Catalunya és la única comunitat autònoma esPPanyola que no té sistema electoral i que seria bo tindre'l.
Una vegada més els mateixos dirigents ens fan veure el que son. Poltrona, poltrona i més poltrona. Si no s'ha fet abans era per què ja els hi estava bé. No? Si no ja ho haguessin canviat.
Paral·lelament tenim la farsa del referèndum no vinculant per la independència de Catalunya. Malgrat que no sigui vinculant hauria de ser el més coherent possible. El deixar votar des dels setze anys i els immigrants sigui quin sigui el temps que fa que son al nostre petit país no ajuda a la participació creible. Jo seré el primer en no creurem el resultat. Doncs ara bé, si ni jo mateix m'ho creuré, com ho manipularan a la resta de l'estat? Està prou clar, no?
Ahir al mercat del diumenge a Vic, ens demanaven el vot. Ja podiem votar! I després què? El dia 13/12 hi podré tornar?? Credibilitat massa limitada. No volguem fer creure a base de mentides el que necessitem que la gent es cregui com una necessitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No estic gens d'acord en l'anàlisi dels referèndums. Primer de tot, són un perfecte blanc de proves per quan fem el referèndum a nivell nacional. Segon, estan acosneguitn que gent de diverses tendències s'uniexi en un objectiu comú. Tercer, molta gent que creia que això de la indeèndència era impossible o li feia por ara ho veu més a prop que mai. Quatr, s'està posant l'independentisme al centre del debat polític. I, cinquè, que hi puguin votar els immigrants és una mostra d'obertura. Els catalans els integrem deixant-los participar i els espanyols els barren el pas.

Miqui ha dit...

No comparteixo alguna raó. Penso que per molt que nosaltres ho veiem d'aquesta manera (que la comparteixo en un 90% de les teves afirmacions) ens té que importar de quina forma ho veuran ells. Et recordo que, malauradament, depenem d'ells.
El vot ha de ser igual que en qualsevol comici. No podem saltar-nos a la torera el sistema electoral actual per què serà en el primer lloc on ens agafaran per la collonera.
Per molt que et sembli que els immigrants es sentiran més integrats tothom sap la gran majoria no ho tindrà en compte el dia que tinguin opció real de vot.